Kada ste na sceni okruženi sjajnim muzičarima, onda na njoj ima prostora za improvizaciju i sjajnu reakciju publike, kao što je bilo na nedavno održanom koncertu u Beogradu. To veče je bilo više od “regularnog” koncerta. Kako se osećate nakon takvih večeri?

Lebdim, ne spavam, presretan sam, ponosan i nadahnut, a pre svega jako i ponizno zahvalan Bogu na daru i mogućnosti da se posvetim mojoj jedinoj pravoj ljubavi – Muzici u potpunosti, onako kako dolikuje i kako je jedino ispravno.

Vaša interpretacija dopire do ljudi izazivajući ih na igru, ali i suze. Koliko su za Vas značajni takvi trenuci?

Reakcije moje publike su potvrda da sjajno interpretiram emociju, da znam otpevati bol, da znam odagnati tugu, da znam doneti im ljubav i veru u njih same i dati im priliku da prigrabe svoju slobodu i nikom je ne daju. To je više od poruke, moja misija je mnogo dublja i snažnija od svega što uho čuje i oko vidi. Srce je bitno a ono oseća.

Posebnu pažnju, pored muzike i kostima, polažete i na video spotove. Da li sami osmišljavate narative spotova?

Uglavnom da, volim biti delom kompletnog rada, od snimanja do montaže, sve me to zabavlja i ispunjava. To su sve životne sekvence koje ja želim kroz video obojiti na način kako je to meni blisko i kako u datom trenu vidim stvari. Puno toga je prepušteno trenutku i mestu na kome se obrem, napravim uvek skicu svega ali glavni materijal spontano se snimi i bude savršen odgovor na više pitanja.

U biti ste veoma interesantna pojava – plenite harizmom, talentom, emocijom, ali i smelošču i hrabrošću. Da li ste nekada dovodili u pitanje Vaš uspeh?

Nikada, uvek sam verovao da ću uspeti i sve što sam zamislio, čak i više od toga mi se ostvarilo i ostvaruje se. Gledam svoja posla, živim svoju umetnost – da ne kažem život i sretan sam, nedodirljiv za svo zlo i izvor ljubavi koja i druge čini boljima.

Vaši tekstovi i muzika nose dozu dubokih i jakih osećanja. Koliko je teško iznova reinterpretirati takvu količinu i dubinu emocija?

Uvek kada izađem na scenu biva kao da je prvi put, trudim se da mi ništa ne utiče na to da poremeti moju ispovest publici koja je došla da čuje, vidi i oseti sve što im imam ispričati, otpevati, reći. Uvek sam potpuno ogoljen i iskren emotivno i poput deteta i žene i muškarca na sceni trojako delujem na njihovo poverenje i ono najlepše u njima. Ja na neki način rasplamsam svetlost u njima na koju su zaboravili da imaju ili je zgasla pa je trebalo raspiriti. Ljubavlju delujem i ljubav mi se vraća.

Pretpostavljam da se usled uspeha albuma “Melek” nećete zaustaviti samo na njegovoj promociji, već i da planirate nov material. Šta su, u tom smislu, planovi za budućnost?

Već vredno radim na tri projekta , jedan se tiče kompletne filmske muzike za igrani film Lordana Zafranovića, drugo je moj 6. album, a treće izlazak moje autobiografske knjige na proleće. Uz to puno koncerata, festivala širom Evrope i sveta i jasan cilj, ostati i uvek biti svoj!

artwheel.rs / 19.01.2019