BOŽO VREĆO – Solokonzert in Belgrad / Serbien

Dezember 3, 2017
20:00
Belgrad / Serbien
Sava Centar
BOŽO VREĆO – Solokonzert in Belgrad / Serbien

Zbog velikog interesovanja Božo Vrećo ponovo u Beogradu ovoga puta u Sava Centru.

Umetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tokom poslednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svetska nuzička senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterisao kao „Čoveka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istakao kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem.  Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a poslednji pod nazivom „Pandora“.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko navrata je javno izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svetlost dana i zasjao punim sjajem“.

Na repertoaru nejgovih koncerata uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo je uvrstio i autorske sevdalinke, pri čemu valja istaknuti njegov neosporan talenat i umeće u autorstvu novih sevdalinki, gde je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

Karte su u prodaji na blagajni SC kao i na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 1300, 1600, 1900 i 2300 din.

Teilen:
All rights reserved@BožoVrećo KontaktPrivatnost podataka Contact Data privacy KontaktDatenschutzerklärung