eldiario.es: “Maldita”, ljubavna pjesma Sarajeva i Barselone

“Maldita”, ljubavna pjesma Sarajeva i Barselone, koja je na dodjeli nagrada osvojila Goyu i koja “nikada neće umrijeti”

 

Maldita. Ljubavna pjesma Sarajevu” predstavlja uz glazbu pjevača Bože Vreće i pijanistice Clare Peye sadašnjost ovog grada van okvira ratnih posljedica .

Na ekranu se vidi bosanskohercegovački pjevač Božo Vrećo. S druge strane, katalonska pijanistica Clara Peya. Upoznaju se putem videotelefonije i razmišljaju kako bi mogli povezati svoju glazbu unatoč udaljenosti od 1000 kilometara. Ovo je priča o “Malditi”. Ljubavna pjesma Sarajevu“, kratki audiovizualni film koji je ove subote osvojio nagradu Goya, koji bilježi kreativni proces ove umjetničke kombinacije i upoznaje nas s likom Vreće.

Tradicija i prelazak granice koegzistiraju u filmu koji je predstavljen kao metafora današnjeg Sarajeva izvan nedavne ratne povijesti. “Ona je inkluzivna, hrabra i ne boji se ići naprijed, dok tradiciju još uvijek smatra snažnim dijelom svoje osobnosti. Ovim riječima opisuje bosanski grad Iván Zahínos, producent kratkog filma koji su režirali Amaia Remírez i Raúl de la Fuente (Kanaki Films) a proizveo ga je Medicus Mundi.

Podijeli:
All rights reserved@BožoVrećo KontaktPrivatnost podataka Contact Data privacy KontaktDatenschutzerklärung