Scena.hr – Božo Vrećo: U novom spotu ‘Dragi’ spajaju se svijet sna i jave

Lik ‘Dragog’ dolazi kao snoviđenje, kao sjenka koja i s onog svijeta pazi na onog drugog, kaže Božo Vrećo

 

– U spotu se spajaju svijet sna i jave, prepliću se sjećanja i ono što je stvarno i opipljivo. Lik ‘Dragog’ dolazi kao snoviđenje, kao sjenka koja i s onog svijeta pazi na onog drugog. Oni se osjećaju i bez da se vide i ta iskonska antologijska ljubav zapravo se proteže kroz cijeli taj dramski prikaz sjete, nedostajanja, čežnje i samoće. Ključ ima metaforičko značenje da je sve i dalje u njegovim rukama, da mu prepušta odluku srca i što da mu život nosi, on će ga uvijek štititi i biti uz njega. Radnja se ipak retrospektivno vraća u neko minulo razdoblje u prošlom stoljeću i plovi kroz sadašnjost u buđenju – izjavio je Božo Vrećo koji na albumu potpisuje sve tekstove i muziku.
Božo Vrećo, vrhunski interpretator sevdalinki, objavio je spot za novi singl ‘Dragi‘, pjesmu koja otvara album ‘Melek’, peti Božin studijski uradak, jedan od najprodavanijih u regiji. Album je objavljen za Croatia Records u CD i vinil izdanju. Na pjesmi ‘Dragi’ Božo je surađivao sa slovenskim saksofonistom Vaskom Atanasovskim, a spot je radio dvojac Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. Lokacije snimanja su bile Gornji grad u Zagrebu i predivno Hiže na bregu u Zagorju. U spotu se pojavljuje i hrvatski TV voditelj Dorijan Klarić kako bi priča imala što vjerniju notu u samom prikazu emocija.
Božo Vrećo je ovih dana imao koncerte u Kanadi i Americi gdje je nastupao i na čuvenom Broadwayu. Time je još jednom pokazao da njegova glazba ne poznaje granice. Slijedi nastup i u beogradskom Sava centru 15. prosinca. Poziva svoju, kako je on naziva, ‘zlata vrijednu publiku’, koja ga obožava, a on im višestruko uzvraća tu ljubav.
– Publika osjeća iskrenost, posvećenost, predanost, snagu i volju. Dođite da uživamo u magičnoj noći, plešemo, pjevamo, smijemo se, plačemo jer sve je to sevdah – dodaje Božo Vrećo.
A na linku možete pročitati i nedavni intervju za portal Scena.hr – Božo Vrećo: Glazba je moja zahvalnost Bogu, a sevdalinka je sverodna

 

Scena.hr / 31.10.2018

Podijeli:
All rights reserved@BožoVrećo KontaktPrivatnost podataka Contact Data privacy KontaktDatenschutzerklärung